Kuu Records

Kirjava Lintu: Unilintu (2012)

Kirjavan linnun toinen albumi ”Unilintu” koostuu Juha Kujanpään ja Minna-Liisa Tammelan sävellyksistä kansanrunoihin sekä Tammelan ja Tuomas Keskimäen teksteihin. Kirjava lintu on vuonna 2004 perustettu akustinen yhtye, joka yhdistää nykykansanmusiikkia, laulelmaa ja suomalaista lyriikkaa omannäköiseksi musiikikseen. Yhtyeen ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 2007.

Kirjava lintu on konsertoinut ympäri Suomea kansanmusiikki- ja runotapahtumissa, festivaaleilla sekä klubeilla. Sen jäsenet soittavat aktiivisesti myös muissa tunnetuissa kansanmusiikkiyhtyeissä, kuten Tsuumi Sound System, Juurakko, Jouhiorkesteri, Nord String Quartet, Spontaani Vire, Suo ja Karuna.

Muusikko ja laulaja Riikka Hännisen mietteitä ”Unilintu”-levystä:

Kirjavan linnun musiikissa kansanperinteen ja eri runoilijoiden luonnonläheiset runot yhdistyvät Juha Kujanpään ja Minsku Tammelan kansanmusiikista jalostuneisiin sävellyksiin. Levyn sävellykset tarjoilevat vuorotellen säpäköitä, tanssillisia ilotteluja ja lohdullisia balladeja. Emilia Lajusen ja Tommi Asplundin jousityöskentely loistaa yhtä lailla ilottelujen ruotsalaisimussa kuin herkässä ja silti tarkassa maalailussa. Hannu Riskun perkussiot, Ilkka Heinosen basso ja Juha Kujanpään harmooni ja piano kokoavat instrumentaation tiiviiksi paketiksi. Minsku Tammela on saanut lauluunsa lisää voimaa ja kirkkautta, jolla kelpaa loitsia talven viimoja ja tulen syntyä, maanitella lintusia ja ylistää rakkautta. Kirjava lintu tanssiikin juuri tällä eurooppalaisen kulttuurin ja pohjoisen kansanmusiikin rajalla. Unilintu-levyn tekstit ovat joko kalevalaisesta traditiosta tai hakeutuvat muuten vahvasti luontoon. Sävellykset polveilevat sadunomaisen kauniina ja monimuotoisina.

Contact

Antti Kujanpää
antti@kuurecords.com

© 2024 Kuu Records