Kuu Records

Kvalda: Blindfold (2011)

Jazzyhtye Kvalda jatkaa kolmannen ”Blindfold”- albuminsa myötä omaleimaisella akustisella tiellään, vieden samalla tarinoitaan yhä henkilökohtaisempaan suuntaan.

Laulaja Aili Ikosen, pianisti Antti Kujanpään, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Hanne Pullin vuonna 2002 perustettu Kvalda on neljän omaäänisen muusikon muodostama yhtye, joka yhdistää soitossaan herkästi ja vivahteikkaasti pohjoismaisen jazzin kuulauden ja heittäytyvän vapaan ilmaisun. Omia sävellyksiään esittävän Kvaldan musiikissa vuorovaikutuksellinen yhteissoitto luo polveilevan ja kauniin kudoksen, jossa raja sävelletyn ja improvisoidun välillä lakoaa.

Vuonna 2011 julkaistun Blindfoldin musiikki poimii vaikutteita jazz- ja populaarimusiikista, mutta ei suostu lokeroitumaan yksittäisen genren rajoihin.

Kvalda voitti pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets –kilpailun vuonna 2004 ja yli kymmenen vuoden aikana Kvaldan vivahteikas ja huippuunsa hioutunut yhteissoitto on valloittanut yleisöjä niin Euroopan kuin Suomen tärkeimmillä areenoilla.

Contact

Antti Kujanpää
antti@kuurecords.com

© 2024 Kuu Records